Sommige meisjes en niet alleen meisjes met het Syndroom van Turner, zijn bang voor het onbekende. Dat geldt zeker als ze aan het begin van een nieuw hoofdstuk in hun leven staan: voor het eerst naar school of beginnen met een nieuwe baan.

De beste aanpak is om rustig te blijven en te bedenken dat je maar één stap per keer hoeft te zetten. Als je naar een nieuwe school gaat, is het een idee om van tevoren kennis te maken met de leraren en een paar lessen te volgen. Je kunt ook lid worden van een paar clubs zodat je nieuwe vriendschappen kunt opbouwen.

Vrouwen met het Syndroom van Turner die op zichzelf moeten gaan wonen vanwege een nieuwe baan of een nieuwe school, kunnen bijvoorbeeld eerst bij een vriendin of familielid intrekken. Het kan ook helpen in het begin elk weekend naar huis te gaan. Als er in de nieuwe omgeving een basis is, wordt het eenvoudiger om zelfstandig te gaan wonen en meer en meer tijd door te brengen in de nieuwe woning.

Over het algemeen geldt dat stapsgewijs te werk gaan en de onafhankelijkheid beetje bij beetje te vergroten, een goede manier om van nieuwe situaties een succes te maken.